Naturperlers etymologi og historie

Naturperlers etymologi og historie

En perle er en hård genstand, der skabes inde i det bløde væv af et levende bløddyr med skal. Processen med at skabe perler kaldes perledyrkning. Perler er skabt af østers, muslinger og andre afskallede bløddyr.

Ordet "perle" kommer fra det franske perle, der betyder "en ædelsten fundet i hovedet på en musling eller i andre skaller".

Perler kommer i alle farver og former. De mest populære farver er hvid og pink, men perler kan også være sorte, guld, grønne, blå eller lilla. Perler kan være runde eller off-runde afhængigt af formen på deres skals åbning, da de blev dannet af deres værtsdyrs sekret.

Hvad er en naturperle?

Naturperler dannes, når et fremmedlegeme trænger ind i en østers og irriterer bløddyret. Østersen reagerer på denne irritation ved at belægge genstanden med lag af perlemor.

En perle er en hård, rund genstand produceret i det bløde væv (specifikt kappen) af et levende afskallet bløddyr eller et andet dyr, såsom blæksprutten. Ligesom andre ædelsten kan en perle skæres og poleres for at skabe smykker eller andre udsmykninger.

Hvor findes perler?

Perlers sande natur er stadig et mysterium for mennesker. Men vi ved, at de ikke bare er små, runde genstande. De er faktisk resultatet af en østers reaktion på et irritationsmiddel, såsom et sandkorn eller et lille stykke skal.

Perler findes i en række forskellige former og størrelser, men de fleste perler, der sælges i dag, kommer fra perlefarme eller saltvandsøsters. Størstedelen af disse perler er dyrket og dyrket i Japan, Kina og Australien.

Naturperler kan findes i naturen på havbunden eller nær flodbredder. Disse typer perler er blevet høstet i århundreder af dykkere, der søger efter dem ved at se og føle med deres hænder.

Få mere info om Læs mere her her.

Naturperlers historie og etymologi

Perler er organiske ædelstene, der dannes, når et stykke af et levende væsen kaldet et bløddyr er fanget i lag af calciumcarbonat. Bløddyret skaber perlen ved at udskille nacre, som er det samme stof, der udgør perlemor, for at belægge irritanten.

Bløddyr er hvirvelløse dyr, hvilket betyder, at de ikke har en rygrad. De kan findes i alle oceaner og have, og de spænder fra mikroskopiske til mere end 12 fod lange.

Naturperler kommer som følge af en irritation eller skade på bløddyrets ydre lag. Dette kan ske, når en udvendig genstand gennemborer skallen, eller når noget sætter sig fast i dens væv og begynder at rådne.

Hvad er forskellen mellem naturperler og kulturperler?

Naturperler er skabt af østers for at beskytte deres kroppe mod irriterende stoffer. Disse irriterende stoffer er ofte stykker af sand eller andre genstande, der kommer ind i østersens skal.

Naturperler findes i en række forskellige farver, former og størrelser. De har en smuk glans, der er unik for hver perle, og de har også uregelmæssigheder i deres overflade.

Kulturperler er skabt af mennesker, og de kommer i en række farver og former. Kulturperler kan laves med kemiske farvestoffer eller kan farves, efter at de er blevet høstet.

Naturperler er økologiske produkter, der kommer fra levende væsner, mens kulturperler er lavet af mennesker, så de ligner naturlige, men uden de samme kvaliteter som naturlige.